Voor het voetlicht: een van de vrijwilligers – en een verborgen parel in het havenkwartier

Het Fietstival is een evenement waar natuurlijk veel mensen bij betrokken zijn om het tot een geslaagde dag te maken. We zijn achter de schermen met een fanatiek team al bijna een jaar bezig om alles te regelen. Vandaag even aandacht voor een van die vrijwilligers.

Het is Han Nijhof. Waarschijnlijk de oudste bewoner van het Havenkwartier. Han is een bekende verschijning in de buurt. En zeer betrokken bij alles wat er gebeurt. Hij woont nu in het markante brugwachtershuisje, op de kop van het terrein. In zijn werkzame leven, toen nog wonend in een van de woningen die plaats maakten voor de moderne huizen die nu aan de Mr. de Boerlaan staan, was hij machinist van het dieselgemaal Ankersmit bij de sluis. Han is dan ook vrijwilliger bij de Stichting Industrieel Erfgoed in Deventer. En Sied is onze partner bij de expositie in het Kunstenlab op Hemelvaartsdag. Zo is Han ook betrokken als vrijwilliger: als suppoost namens Sied.

Maar Han doet meer leuke dingen! Al eerder plaatsten we een filmpje op onze Facebookpagina van de elektrische zeepkist die hij maakte. Wat we echter niet wisten was dat hij verantwoordelijk is voor een verborgen pareltje in het Havenkwartier: het Spookjesbos!
Kijk mee naar hoe leuk dat stukje groen in het Havenkwartier is. Een paradijsje voor de kinderen uit de buurt. De ingang is naast de grijze silo. Han houdt zich aanbevolen als u nog kabouters heeft! Toegang vrij in het Sprookjesbos, maar hou alles heel!